Faktureringsprogram

Vad bör man ta hänsyn till i valet av faktureringsprogram? Vi utgår från att du söker ett faktureringsprogram för ett mindre företag, då större företag ofta behöver större och komplicerade lösningar som byggs ihop med deras egna databaser, och då krävs något annat än ett vanligt faktureringsprogram.

Det viktigaste är att programmet ska vara enkelt och snabbt att använda. Du ska kunna logga in och skapa dina fakturor snabbt och problemfritt, utan att du ska behöva gå en kurs eller läsa långa och krångliga manualer för att använda det. Här nedan listar vi faktureringsprogram som vi tycker passar in på dessa kriterier och som är väl lämpade för det mindre företagets behov:

faktura24Faktura24 (www.faktura24.se)

Faktura24 är ett enkelt och användarvänligt faktureringsprogram, med stora och tydliga knappar och lika tydlig funktionalitet. Programmet förklarar sig självt mer eller mindre, efter att ha skapat sitt konto är det bara att klicka på en knapp för att skapa sin första faktura. Där kan man direkt ange kunduppgifter (som sedan sparas i kunddatabasen), man behöver alltså lägga till kunder innan man gör sin första faktura utan kan göra det ”on the go” medan man skapar fakturan. Samma sak gäller artiklar – du kan lägga till artiklar (även i fritext) medan du skapar fakturan, dessa kan sedan sparas i artikeldatabasen så du kan använda dem fler gånger.

Detta system är sannerligen intuitivt och lättanvänt, vilket gör att du slipper slösa värdefull tid på funktioner om borde vara självklara. Ett annat stort plus med programmet är att du kan skicka fakturorna direkt per mejl från Faktura24:s gränssnitt, du kan alltså få ut fakturan till kunden med ett musklick – något som gör att det går väldigt snabbt att skicka fakturorna till kunden.

Faktura24 är dessutom relativt billigt, med en årskostnad på strax under 1100 kronor vilket är ett i sammanhanget ganska lågt pris. Du kan testa programmet gratis i 30 dagar, utan att förbinda dig för köp, så det är lätt att förstå om programmet passar ens behov.

Har du tips på andra faktureringsprogram du vill att vi recenserar? Lämna gärna en kommentar!